Lisää terveyttä urheilemalla

Monet tuntevat voivansa selvästi paremmin, mikäli harrastavat säännöllisesti liikuntaa tai treenaavat ainakin silloin tällöin. Toiset taas sanovat olevansa luonteeltaan laiskoja sohvaperunoita, joita liikunta ei voisi vähempää kiinnostaa. Mikäli kuulut jälkimmäiseen joukkoon, kyse voi olla yksinkertaisesti siitä, että et ole vielä löytänyt itsellesi sopivaa urheilumuotoa, etkä näin ollen ole päässyt kokemaan sitä hyvää fiilistä, joka treenaamisen jälkeen väistämättä syntyy.

On lukuisia hyviä syitä laajentaa reviiriään kotisohvan ulkopuolelle. Mieluiten tämä kannattaa tehdä säännöllisesti, mutta mikäli ajatus tuntuu liian raskaalta, on hyvä muistaa, että jo yhden kerran kokeilu on mainio alku elämäntapamuutokselle. Liikunnan aloittaminen ei myöskään tarkoita, että sohvalla loikoilu pitäisi unohtaa kokonaan. Päin vastoin! Elämässä pitää olla sopivassa suhteessa aktiivisuutta ja rentoutumista, jolloin molemmista osaa nauttia täydellä sydämellä.

Löydä oma tapasi liikkua==

Ihmiset ovat yksilöitä, joten kaikki eivät halua liikkua samalla tavalla. Mikäli tiettyihin ajankohtiin sidotut ryhmäliikuntatunnit eivät ole sinun juttusi, voi esimerkiksi omiin tarpeisiin räätälöity kotikuntosali tuoda tarvittavan motivaation esiin. Kun treeniä ja liikkumista voi harrastaa oman aikataulunsa mukaan, sille on helpompi löytää sopiva rakonen. Kotona olevat kuntoilulaitteet toimivat myös mainiona muistuttajana siitä, että treenausta ei kannata unohtaa kokonaan. Ne madaltava osaltaan kynnystä ryhtyä treenaamaan.

Monet ovat kokeneet erinomaiseksi kirittäjäksi myös oman lemmikin seuran. Koira odottaa pääsyä lenkille säässä kuin säässä. Yleensä omistajakin huomaa viimeistään ulos päästyään, että reippailemaan kannatti lähteä. Mikäli sää on kovin kehno, sopivat koiran vaatteet pitävä pitävät karvakuonon kunnossa. Huolella suunnitellut koiran vaatteet on mahdollista hankkia niin sadesäähän kuin pakkasellekin. Samalla voi hankkia käpäliin sujahtavat lemmikin jalkineet sekä päivittää hihna- ja remmivaraston tarpeen mukaan. Kun omistaja pitää huolen myös omien varusteidensa säänmukaisuudesta, ei ole mitään syytä jäädä kotisohvalle, vaan lemmikin kanssa voi jakaa liikkumisen ilon ja sen hyvät, monipuoliset terveysvaikutukset.

Urheilu vaikuttaa monipuolisesti

Mikäli omasta kropasta ja terveydestä haluaa pitää huolta, urheilusta innostumiseen saattaa riittää aluksi tieto siitä, että lajista riippumatta urheilu ja liikunta saavat yleiskunnon kohenemaan. Aina, kun hengästyt, hapenottokykysi paranee ja tämä puolestaan johtaa myös sydämen vahvistumiseen. Samalla myös nivelet ja lihakset vahvistuvat, jolloin arjessa jaksaa aivan uudella tavalla kuin silloin, kun kunto oli huono. Kohentuneen kunnon myötä katoavat parhaassa tapauksessa lisäksi erilaiset epämääräiset kivut ja kolotukset.

Tasapaino paranee urheilemisen seurauksena, jolloin kaatumiset ja muut loukkaantumiset vähenevätt. Lisäksi liikkuminen auttaa painonhallinnassa. Jos ylipainoa on päässyt kertymään, liikunnan harrastaminen ja terveellinen ruokavalio yhdessä auttavat pudottamaan painoa ja vähentämään sisäelinten ympärille kerääntynyttä vaarallista rasvaa. Muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä, mutta treenaamisesta tulee sitä motivoivampaa, mitä pidemmälle edistyt ja mitä selvempiä muutokset ovat.

Urheilun vaikutukset eivät ulotu vain fyysiseen terveyteen, vaan samalla lailla liikunta tekee hyvää myös psyykkiselle puolellesi. Kunnon kohotessa todennäköisesti huomaat esimerkiksi sen, että nukut paremmin. Sinun on helpompaa saada unenpäästä kiinni ja nukut syvemmin, jolloin heräät levänneempänä kuin ennen. Liikunta lisää myös hyvää mieltä vähentämällä stressiä ja kasvattamalla kehon endorfiinitasoja. Moni kokee treenin jälkeen myös löytäneensä uusia tapoja analysoida ja käsitellä vaikeita tilanteita ja ongelmia, kun ajatukset selkiytyvät.

shesha