Rakenna kuntosali kotiin

Jos kuntosalille lähteminen tuntuu työläältä, voi silloin harkita kuntosalin tuomista kotiin. Kotikuntosalin ei tarvitse viedä paljon tilaa, vaan sen voi rakentaa tilan mukaan. Mitä enemmän tilaa on, sitä enemmän laitteita sinne voi tuoda. Jos kotoa löytyy pelkästään pieni ylimääräinen ja tyhjä tila, kannattaa se käyttää hyödyksi. Pieneen tilaan sopii esimerkiksi kuntopyörä tai sitten siellä voi harjoitella vaikkapa erilaisia liikesarjoja käsipainojen avulla.

Kotikuntosaliin ei tarvitse panostaa suuria summia, vaan sitäkin tärkeämpää on panostaa oikeanlaisiin laitteisiin. Jos oma budjetti ei anna myöten, voi kuntoilulaitteita varten hakea lainaa. Esimerkiksi Lainavertailu on loistava paikka tutkia erilaisia lainamahdollisuuksia ja mahdollisesti jopa hakea lainaa. Lainan hakeminen netistä onkin helppoa, eikä se vie kuin muutaman minuutin. Parhaimmassa tapauksessa lainan saa tililleen jopa saman päivän aikana. Silloin kuntoilulaitteet voi tilata omaa kuntosalia varten vaikka saman tien.

Panosta monikäyttöisiin laitteisiin

Kotikuntosalista saa todella kätevän, os panostaa monikäyttöisiin laitteisiin. Monikäyttöisellä kuntosalilaitteella tarkoitetaan laitetta, jossa on monia eri toimintoja. Tällaisten laitteiden avulla voi siis treenata useita eri lihaksia ainoastaan siten, että vaihtaa joko liikerataa tai vaihtoehtoisesti vaihtaa painojen paikkaa. Jotkut laitteet mahdollistavat sekä käsien että jalkojen treenaamiseen. Toisaalta myös painonnostopenkki voi olla hyvä ajatus. Painonnostopenkkiä voi käyttää venyttelyyn ja erilaisten nostojen tekemiseen. Se ei myöskään vie kovin paljon tilaa, joten se sopii pienempiinkin tiloihin.

Jos tilaa on enemmän, voi kotikuntosalille ostaa useampia kuntoilulaitteita. Juoksumatot ja porraslaitteet ovat käteviä ja suosittuja treenimuotoja. Juoksumatolla juoksuharjoittelun voi hoitaa, vaikka ulkona sataisi tai olisi todella kylmä. Juoksutreeniä ei siis tarvitse jättää välistä. Sen lisäksi myös porraslaite on tehokas kuntoiluun. Siinä portaita kiivetään eri nopeuksilla. Mitä tehokkaamman treenin haluaa, sitä nopeammin portaita tulee kiivetä. Niin juoksumatoissa kuin porraslaitteissa on suuria eroja ja mitä enemmän laitteesta maksaa, sitä useampia ominaisuuksia yleensä saa. Jokaisen kannattaakin siis pohtia, mikä itselle on tärkeintä ja tehdä valinnat sen mukaan. Kotikuntosalin voi toisaalta rakentaa myös autotalliin, jolloin tilaakin on enemmän. Suureen tilaan voidaan ostaa enemmän laitteita tai suurempia laitekokonaisuuksia.

shesha