Nyrkkeily

Nyrkkeily on suosittu urheilumuoto ympäri maailmaa, ja se on myös erittäin tehokas kuntoilumuoto. Siitä onkin kehitetty harrastajille hieman kevyempi versio, kuntonyrkkeily, jossa ei yleensä otella vastustajaa vastaan, vaan tarkoitus on hakata säkkiä ja lyödä siihen iskusarjoja.

Nyrkkeilyssä siis käytetään nyrkkeilyhansikkaita ja amatöörikisoissa pidetään lisäksi pääsuojusta. Ammattilaiskehissä ei päänsuojusta ole, ja jälki voi sen vuoksi olla välillä rajuakin. Lajia on varsin helppo alkaa harrastaa, sillä useimmista kaupungeista löytyy nyrkkeilyseura, johon pääsee helposti mukaan. Jos ei ole kiinnostunut ohjatuista harjoituksista, voi nyrkkeilysäkin ostaa kotiinkin, jolloin pääsee omassa rauhassa lyömään säkkiä ja kohottamaan kuntoaan. Jos taas vastustajaa vastaan otteleminen kiinnostaa, kannattaa ilmoittautua paikallisen nyrkkeilyseuran harjoituksiin. Nyrkkeilyä voi harrastaa ihan vain omaksi ilokseen, tai sitten voi kisata amatööritasolla. Jos haluaa päästä tienaamaan otteluilla, pitää alkaa ammattilaiseksi, mutta sitä varten täytyy tietysti harjoitella monta vuotta täysipäiväisesti. Harva nyrkkeilijä yltää niin korkealle tasolle, vaikka haluja olisikin. Kilpailu maailman huipulla on armottoman kovaa.

Vuosien varrella on syntynyt monta nyrkkeilylegendaa, joiden nimet ovat varmasti tuttuja lajia tuntemattomillekin. Esimerkiksi Muhammed Alin tietävät varmasti kaikki, ja lisäksi Mike Tyson, George Foreman, Evander Holyfield ja Rocky Marciano saattavat kuulostaa monen korvaan varsin tutuilta. Nuoremman sukupolven edustajista varmasti ainakin Floyd Mayweather sekä Anthony Joshua ovat tuttuja.

shesha